• Telefon: 0 342 317 49 80, gabam@gantep.edu.tr

Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı ile Gaziantep Üniversitesi Avrupa Birliği Araştırmaları Merkezi iş birliğinde 9 Temmuz 2021 tarihinde “Gençlerle Avrupa Birliği Buluşmaları” çevrimiçi semineri düzenlendi. Rektör Yardımcısı ve Vekili Prof. Dr. Recep Yumrutaş’ın açılış konuşmalarının ardından Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı Türkiye - Avrupa Birliği ilişkilerine yönelik önemli değerlendirmelerde bulundu.

Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Kaymakcı, Türkiye’nin Avrupa coğrafyasının vazgeçilmez bir parçası olduğunu vurguladığı konuşmasında, 1996 yılından beri uygulanan Gümrük Birliği, 1949 yılından beri kurucu üyesi olduğumuz Avrupa Konseyi üyeliği ile Türkiye’nin Avrupa sınırlarını çizdiğinden bahsetti. “Türkiye tarihiyle, coğrafyasıyla, ekonomisiyle, ticaretiyle, siyasetiyle, eğitim sistemiyle, sporuyla Avrupalıdır” diyen Kaymakcı, konuşmasında ayrıca Türkiye’nin en büyük ticaret ortağının Avrupa Birliği olduğunu dile getirdi ve Türkiye’nin AB’ye üye olarak bu karar alma mekanizmasına yer alması gerektiğini belirtti.

 

Gaziantep Üniversitesi Avrupa Birliği Araştırmaları Merkezi sorumlusu Öğretim Görevlisi Burcu Kaleoğlu Uçaner’in moderatörlüğünü yaptığı çevrimiçi etkinlikte, Dışişleri Bakanlığı ve AB Başkanlığından uzmanlar da konuları ile alakalı olarak önemli bilgiler verdiler. Bu kapsamda, Avrupa Birliği Başkanlığı Proje Uygulama Daire Başkanı Hakan Atik, Jean Monnet Burs Programı hakkında öğrencilerimize gerekli bilgileri aktararak ve bir takım tavsiyelerde bulundu. Dışişleri Bakanlığı Daire Başkanı Dilşad Kırbaşlı Karaoğlu, Dışişleri Bakanlığında kariyer olanaklarından bahsetti. Dr. Rana Kasapoğlu Önder “Erasmus+ ve Gençlik Programları” ile hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu. Son olarak, Avrupa Birliği Başkanlığından Merve Sevim “Avrupa Koleji Burs Programı” konusunda öğrencilerimizle bilgi ve görüşlerini paylaştı.