• Telefon: 0 342 317 49 80, gabam@gantep.edu.tr

 

 

 

Proje başvuru çağrısı

İsveç İstanbul Başkonsolosluğu’nun 2022 yılı projeler için başvuru çağrısı.

İsveç İstanbul Başkonsolosluğu 2001 yılından beri fon imkanı sunarak iki ülke arasındaki iş birliklerini güçlendirme amacıyla faaliyet göstermektedir. Misyonumuz tüm Türkiye’yi kapsayan projeleri sivil toplum örgütleri ile iş birliği kurarak desteklemek ve kamusal tartışma alanı sağlamaktır. Desteğimiz, İsveç'in Doğu Avrupa, Batı Balkanlar ve Türkiye ile olan reform iş birliğinin sonuç odaklı stratejisiyle (2014-2020) yönlendirilmektedir. 

2022 yılı için özellikle hedeflenen proje konu başlıklarımız aşağıdaki gibidir:

  • İnsan hakları, özellikle ifade özgürlüğü ve demokratik katılım ve hesap verebilirliği ilerletmek için imkan sunan çalışmalar.
  • Kadınların ve kız çocukların her düzeyde ve her alanda karar alma süreçlerine katılımını ve etkisini arttırmak ve seslerini duyurabilecekleri ortamlar sunmak.
  • Sosyal kutuplaşma ve ayrımcılığa karşı çoğulcu bir sivil toplumu güçlendiren çalışmalar.
  • Gençlerin demokratik katılımı için fırsatlar yaratmak.
  • İşyerinde işçi haklarının ve insan haklarının güçlendirilmek

Farklı kurumların ve sektörlerin arasında iş birliklerini teşvik ediyoruz. Türkiye’nin farklı bölgelerinde faaliyet gösteren projelerin olmasına da ayrıca önem veriyoruz. Aynı zamanda başka finansal bağışçıların da bulunmasını tavsiye ediyoruz. Toplumsal cinsiyet eşitliği perspektifi, başvuran örgütlerin hem kurumsal yapılarında hem de çalışma yöntemlerine ve faaliyetlerine entegre edilmiş olmalıdır.
Başvuru teslimatı için son tarih 1 Eylül 2021’dir.

Başvuru koşulları

  • Sivil toplum kuruluşları, vakıflar, dernekler, düşünce kuruluşları ve üniversiteler başvuru yapabilir. Bireysel ve kâr amacı güden şirket başvuruları kabul edilmemektedir. Suriye krizi ile ilgili olan proje önerileri Sida’nın Suriye krizi stratejisine yönlendirilmektedir.
  • İş birliği ve destek başvuruları için buradaki Grant Application Form’u dikkatlice inceledikten sonra İngilizce olarak İsveç İstanbul Başkonsolosluğu’na posta yolu ile ulaştırmanızı rica ederiz.
  • Başvuru formunu doldurmadan önce, stratejinin tamamını buradan okumanızı tavsiye ederiz. Eğer projenizin hibe almak için yeterli olduğuna emin değilseniz bir ön soruşturma için Birime e-posta yoluyla projenin kısa bir açıklamasını gönderebilirsiniz. İletişim bilgilerimizi ve sık sorulan soruları aşağıda bulabilirsiniz.
  • Sadece İngilizce olarak yapılan proje başvurular kabul edilecektir.
  • Başvuru formunda belirtilen ek belgeler başvuru ile birlikte teslim edilmelidir.

Bütçe Türk Lirası olarak hazırlanmalıdır.

Doldurulan form normal posta yolu ile İsveç İstanbul Başkonsolosluğu’na iletilmelidir.

Başvuru yetkili kişi tarafından imzalanmalıdır. İsveç İstanbul Başkonsolosluğu’na geç yapılan, eksik gelen, e-posta veya faks yolu ile gönderilen başvurular kabul edilmeyecektir.

İrtibat bilgileri

İsveç İstanbul Başkonsolosluğu, Türk İsveç İşbirliği Birimi:

Björn Jönsson
Didem Özalp

E-posta:
istanbul.sektionen@gov.se

Telefon:

+90 212 334 06 04
+90 212 334 06 00

Adres:
İsveç Başkonsolosluğu
Şahkulu Mahallesi, İstiklal Caddesi No: 247 (Tünel)
P.K. 125
34433 Beyoğlu İstanbul

Detaylar için tıklayın.