• Telefon: 0 342 317 49 80, gabam@gantep.edu.tr

GAÜN MOBİL UYGULAMA
 
 
Gaziantep Üniversitesi’nin Erasmus Plus alanında ilk yükseköğretim projesi olarak başarıyla tamamlanan ve geçtiğimiz aylarda Avrupa Komisyonu tarafından “İyi Uygulama Örneği” seçilen “Timeline Travel (Zamandizin Yolculuğu): Mimarlık Tarihi Öğrenimi ve Öğretimi için Alternatif Bir Uygulama” projesini yeni ürünü kullanıma hazır. Proje Koordinatörü Muzaffer Özgüleş’in çabalarıyla hayata geçen Timeline Travel Mobil Uygulaması artık iOS ya da Android cihazlarına ücretsiz olarak indirebilecek ve telefondan zamandizin yolculuğu yapılabilecek.
 
Timeline Travel Projesi, timelinetravel.net adresinden erişilebilen Timeline Travel adlı web uygulamasının yanı sıra Timeline Travel e-Öğrenme Platformu ile alternatif bir uzaktan eğitim aracı olmuştu. Projenin mobil uygulamasını geliştirmenin artık bir ihtiyaç olmaya başladığını ve sonrasında çalışmalara başladıklarını ifade eden Proje Koordinatörü ve Mimarlık Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Muzaffer Özgüleş, “Hem bu ihtiyaca karşılık verecek hem de Timeline Travel web sitesinde bulunmayan yeni özellikleri olacak bir mobil uygulama için geçen yaz çalışmalara başlandı ve uygulama geçtiğimiz günlerde hem AppleStore’da hem de Google PlayStore’da yayınlandı” dedi.
 
MOBİL REHBER OLARAK DA KULLANILABİLİR
 
Dr. Öğr. Üyesi Özgüleş, mobil uygulama geliştirilirken beta testleri aşamasında mimarlık tarihi derslerinde öğrencileriyle uygulamayı kullanmaya başladıklarını ancak bu uygulamanın sadece mimarlık tarihi dersleri için değil; tarih, sanat tarihi, şehircilik, arkeoloji gibi birçok başka alanda da kullanılabileceğini söyledi. Uygulamanın aynı zamanda bir mobil rehber olarak da kullanılabileceğini belirten Dr. Öğr. Üyesi Özgüleş, “İstanbul, Edirne, Bursa, Roma, Ravenna gibi tarihi şehirlerin yapılarını uygulamaya aktardık. Ancak daha önemlisi, bu mobil uygulama sayesinde herkes kişisel zamandizinler de oluşturabilecek. Gezdiğiniz yerleri, okuduğunuz kitapları, izlediğiniz filmleri, bebeğinizin gelişim aşamalarını ya da hayatınızdaki önemli olayları kaydedebileceğiniz bir görsel günce olarak kullanabilirsiniz” şeklinde konuştu.
 
Timeline Travel mobil uygulamasına yeni zamandizinlerin eklenmeye devam edileceğini ifade eden Dr. Öğr. Üyesi Özgüleş, uygulamanın tüm kullanıcıların katkısına açık olduğunu, kişilerin hazırladığı zamandizinleri editöre göndererek herkesin erişebileceği hale getirmek üzere değerlendirmeye sunabileceğini de sözlerine ekledi.
 
Uygulamayı iOS ve Android cihazlarınıza AppStore’dan ve Google Play Store’dan ücretsiz olarak http://onelink.to/yeg328 indirebilirsiniz.